Spel för SFI-elever


Tänk om du kunde lära dig svenska genom att spela ett datorspel. Tänk om spelet vore så pass motiverande, roligt och gripande att du inte ville sluta spela. Tänk om spelet vore så välutvecklat att du knappt tänkte på att du de facto sitter och lär dig ett helt nytt språk. Tänk om du dessutom kunde ta med dig spelet utanför skolans eller SFIs väggar och spela i mobiltelefonen på bussen eller på surfplattan hemma i soffan.

 

Aktiv Svenska jobbar för att göra det möjligt!

 

Med Aktiv Svenskas produkter lär sig elever svenska på ett ytterst modernt sätt med hjälp av den senaste teknologin och forskning kring “serious games in education” samt “gamification”. Aktiv Svenskas produkter är internetbaserade datorspel specifikt utformade för SFI och baseras på studieplanen för just SFI.

 

Aktiv Svenskas spel är långt mer avancerade än de “appar” som finns tillgängliga idag. I Aktiv Svenskas spel är det inte fokus på renodlade språkövningar utan snarare på problemlösning med hjälp av en karaktär i spelet. Grafik, ljud och utformning av spelet är anpassat för vuxna mellan 18 och 60 år.

 

Vår prototyp på spelet kommer att stå färdig i april 2016. För att få en idé om hur spelet kommer att fungera kan vi rekommendera dig att ta en titt på vår projektpartner Universal Learning Games produkt “the english minnits” via http://www.theminnits.com/ . Det välrenommerade forskningsinstitutet Fraunhofer har godkänt english minnits som proof of concept, dvs att tekniken och pedagogiken fungerar i praktiken.